Omara za Prekajevanje mesa

omare za prekajevanje in shranjevanje mesa

Omara OPS je namenjena za prekajevanje mesa, rib in sirov po hladnem postopku.

Po prekajevanju nam služi tudi za sušenje in shranjevanje mesa.

Omara je PREKAJEVALNICA, SUŠILNICA in SHRAMBA MESA, primerna za gospodinjstvo za vse leto.

Dimenzije: OPS - 80
  • širina: 750 mm
  • globina: 500 mm
  • višina: 1500 mm
Dimenzije: OPS - 125
  • širina: 900 mm
  • globina: 500 mm
  • višina: 1600 mm
Dimenzije: OPS - 250
  • širina: 900 mm
  • globina: 600 mm
  • višina: 1800 mm
NAVODILO ZA PREKAJEVANJE
  1. Omara OPS mora biti postavljena v prostor, varen pred ognjem; najprimernejša je čista in neogrevana klet. Omara mora biti z dimnimi cevmi priključena na dimnik.
  2. Za prekajevanje pripravljeno meso (klobase, salame in drugo) moramo dobro osušiti in ga obesiti na kljuke.
  3. Kurišče oziroma predal napolnimo do treh četrtin s suhim žaganjem in najn položimo lopatico žerjavice in predal vsavimo v svoj prostor. Vrata tesno zapremo! V kurišču omare ni dovoljeno kuriti z drvmi!
  4. Žaganje mora biti suho, vendar niti od mladega niti od starega trhlega lesa. Najboljše je suho žaganje zrelih listavcev: bukve, gabra, javorja, jelše, breze itn.
  5. Meso in drugi izdelki se dimijo od nekaj dni do več tednov, odvosno od velikosti in kakovosti kosov. temperatura dimljenja je od 15 do 25°C.
  6. Po dimljenju s posebnim vložkom zapremo odprtino v dimnik, da preprečimo dostop mrčesu, meso pa naj ostane obešeno. Vse odprtine omare so že zavarovane z mrežico, ki preprečuje dostop mrčesu.

Natančnejša navodila za pripravo mesa in uporabo omare so priložene vsakemu izdelki.

Kontakt

Loka 121, 4290 Tržič

+386 (04) 59 71 402

+386 (04) 59 71 430